fbpx

Victor’s Drum check

Băieții din The Wax Road nu stau degeaba, tinerii din Ungheni sunt activi și se pregătesc să revoluționeze piața muzicală de la noi. Totodata ei testează și terenul virtual, astfel de ceva timp putem urmări pe internet câteva lecții video pentru toboșari.

Victor Ceban, bateristul formației, a decis sa-și împartă secretele și tehnica cu toți cei care vor să bată ritmul. Toboşarul din The Wax Road a avut norocul să învețe meserie de la Pavel Căpăţână, muzician de jazz care a studiat la Barklee Colleg, SUA.

Încurajat de colegii de trupa Victor a lansat: VICTOR’S DRUM CHECK, un proiect în limba română, dedicat toboşarilor începători şi intermediari. Proiectul este compus din 9 video-uri ce apar în fiecare vineri pe canalul de YouTube al formației rock şi este realizat cu dragoste şi pasiune în studioul The Wax Road.

Primele 4 lecţii sunt dedicate rudimentelor şi anume: Paradiddle, Double Paradiddle, Triple Paradiddle şi Paradiddle-diddle. Ele sunt sunt cele ce îi conferă toboşarului simţul libertăţii şi îl ajută la dezvoltarea memoriei musculare şi clarităţii bătăilor.

“Unul din scopurile principale ale proiectului VICTOR’S DRUM CHECK este de a contribui la dezvoltarea atât a artei în sine, cât şi a fiecărui percuționist în parte.” – a declarat managerul trupei Iaroslav Cojocaru.

În orașul Ungheni ritmul se simte perfect, fapt confirmat de bateriștii profesioniști: Pezza BOUTNARI (stabilit la Hamburg), Petru MOISEEV (formaţia Tharmis), Vitalie COZARI (fost toboşar Milenium). Totodata în Ungheni s-a lansat și proiectul Drum Day, un festival dedicat în special elevilor de la școlile de muzică, acesta a fost  iniţiat de Pezza Boutnari și se organizează atât la Ungheni, cât și în Hamburg.

Leave a Reply

Limbă: