the-wax-road-cristi-twr

Cristi Budac

Bass Guitar,  Back Vocal

S-a născut la 26 iunie 1996,  în or. Ungheni, Republica Moldova. Cristi este basist și back vocalist în The Wax Road – band care s-a format odată cu venirea lui în decembrie, 2013.

Din copilărie Cristi a fost înconjurat de persoane care știau să cânte la vreun instrument, atunci a îndrăgit pianul, dorindu-și extrem de mult să studieze acest instrument și… așa a fost. Cristi a luat ore de pian și tot atunci a insistat ca părinții să-i cumpere un sintetizator.

Următorul instrument pe care a ținut Cristi să-l încerce a fost chitara. Dat fiind faptul că tatăl său era chitarist și basist, acesta și-a învățat fiul primele acorduri la chitară. Orele le petreceau în 3, împreună cu verișorul lui Cristi. Însă, în scurt timp băieții au înțeles că nu e suficient, chitara părea să fie un instrument care trebuie explorat. Astfel au mers împreună să ia lecții, însă pe lângă chitară, Cristi a preferat să învețe și chitara bass. Odată cu aceste cursuri și cu aprofundarea în cunoașterea instrumentului, Cristi înțelege că i-ar plăcea foarte mult să cânte într-un band.

La acestă etapă – împreună cu verișorul său, care e la fel de pasionat de muzică – au decis să caute un toboșar și un vocalist ca să creeze un band. Nu au avut însă prea mult succes în această căutare. Dar, după cum lucrurile frumoase vin la cei care știu să aștepte, peste ceva timp băieții la care Cristi făcea orele de chitară bass, îi propun să cânte la ei în trupă la chitară ritm. Cristi acceptă, iar odată cu acesta, visul său pare să fie împlinit.

Peste ceva timp, Cristi ajunge și pe la școala de muzică din Ungheni. Acolo mai vine o propunere de alipire la un band, unde Cristi să cânte la bass, colaborare care nu a durat prea mult. Însă tot pe atunci a și făcut cunoștință cu Dan, Victor și Ion (restul membrilor trupei The Wax Road).

Peste ceva timp, băieții din actualul The Wax Road trebuiau să participe la un concurs de muzică (concursul din Chișinău, din data de 1 decembrie 2013). Aveau nevoie de bassist iar Alex Mostovoi(profesorul lui Dan și Ion), îl îndeamnă pe Cristi să cânte cu băieții la acest concurs, așa că după 2-3 repetiții destul de plăcute pentru Cristi, evoluează în 4 pe scena din Chișinău, unde obțin locul I. Aceea a fost o zi memorabilă, ziua în care Cristi a fost întrebat dacă vrea să facă parte din noul band, răspunsul său a fost simplu: „da, sigur”. Și iată că atunci, Cristi Budac devine al 4-lea membru al actualului The Wax Road.