the-wax-road-dan-twr

Dan Timofei

Voice; Lead guitar

Fiind unul dintre fondatorii trupei, Dan Timofei este originar din Republica Moldova, or. Ungheni. A fost mereu pasionat de muzica anilor ’60 -’70, de trupe precum Led Zeppelin, Jimi Hendrix Experience, Pink Floyd, Guns’n Roses și alții.

Dan a început să cânte la chitară când avea treisprezece ani. La scurt timp, a plecat la Școala de Muzica, unde și-a făcut cunoștință cu viitorul său profesor Alexandru Mostovoi, care revenise recent din Statele Unite ale Americii; acesta fiind, de fapt, un basist de jazz. Primul și, probabil, cel mai important lucru, pe care l-a făcut, a fost să-i predea lui Dan bazele muzicii Blues după metoda americană, datorită faptului că Alexandru trăise în America timp de 12 ani. Frecventarea Școlii de Muzică a rămas pentru Dan una dintre cele mai frumoase întâmplări din acea perioadă.

Pe lânga faptul că i-a fost un profesor bun, Alexandru Mostovoi, a fost de asemenea un bun prieten pentru Dan, fiindu-i chiar precum un tată. Tot el le-a făcut cunostință lui Dan Timofei cu Victor Ceban (actualul toboșar din The Wax Road) – ambii intrând la studii la Școala Muzicală în același an (2007). Astfel, băieții susțineau mereu examenele împreună, și fiind încurajați de Alexandru M., în fiecare joi, ca un adevărat band, repetau împreună cu vechiul lor prieten – Corneliu Duplava, care a studia atunci chitara bass.

Dan a fost mereu inspirat de muzică și tentat să-și creeze propriile sale piese, așa că a scris primul său cântec (Chitară și Voce) la sfârșitu primului an de studii. Visul lui a fost întotdeauna de a crea o trupa de rock, astfel încât, în vara anului 2013, împreună cu Victor l-au invitat pe Ion Tiuticov (chitară ritm) să cânte cu ei, iar la sfârșitul anului 2013 și pe Cristi Budac (chitară bass) creând împreună trupa The Wax Road.

Odată cu apariția trupei, pe lângă funcția sa de lead chitarist, Dan și-a început și cariera de vocalist. El și-a găsit atât cântărețul favorit, cât și chitaristul preferat într-o singură trupă – Led Zeppelin. Jimmy Page si Robert Plant sunt cei care l-au influențat cel mai mult. Un alt artist care i-a influențat performanța instrumentală este Jimi Hendrix cu sunetul său sălbatic de fuzz și virtuozitatea interpretării.

Acum, Dan Timofei, împreuna cu echipa sa, își pregătesc albumul de debut, care va apărea la sfârșitul anului 2016.