the-wax-road-victor-twr

Victor Ceban

Drums

Victor Ceban este toboșarul și unul din fondatorii formației The Wax Road.

S-a născut în or. Ungheni, Republica Moldova, la data de 28 mai 1995.
Primul care-i face cunoștință cu tobele este chiar tatăl său, la fel toboșar, iar la vârsta de 12 ani, inspirat de performanța lui Steve Gadd decide să meargă la școala de muzică. Din primele zile, profesorul său Pavel Căpățînă absolvent al colegiului Berklee din SUA îl învață ritmuri de jazz.

În 2008 începe să cânte în orchestra de jazz a școlii de muzică din Ungheni, evoluând împreună în Republica Moldova, România și într-o serie de concerte din Lituania (2010). În primăvara anului 2013, Victor participă la festivalul ”Drum Day Ungheni” organizat de toboșarul Pezza Boutnari. Pe lângă soloul la tobe interpretează împreună cu Dan Timofei (în prezent voicalist și chitarist în The Wax Road) cover-ul piesei ”Stairway to heaven” (Led Zeppelin). La sfârșitul anului cu venirea lui Ion Tiuticov (chitară) și Cristi Budac (chitară bass) formează trupa The Wax Road, participând deja împreună la următoarele ediții ale festivalului Drum Day. Ultima având loc în primăvara anului 2015 în Hamburg.

În prezent formația se pregătește de lansarea albumului de debut. Paralel Victor a lansat online o serie de lecții de tobe la nivel intermediar, cu scopul de a promova arta și cultura muzicală în rândul toboșarilor autohtoni. Lecțiile sunt unicale nu doar prin conținut și calitate, dar și prin faptul că sunt în limba română.